Ansvar

Den viktigaste principen för Kultakeskus-ansvaret är den höga kvaliteten som vi investerar i alla våra aktiviteter. Vi är stolta över vårt arbete och vill att våra produkter ska behålla sitt värde och vara från en generation till nästa. Vi uppmuntrar våra kunder att ta hand om sina ädelmetallvaror och vid behov kontakta Kultakeskus för service och reparation.

Ansvarig användning av råvaror

Kultakeskus Oy använder endast pålitliga och långsiktiga partners som materialleverantörer. För ädelstenar är våra råvaruleverantörer medlemmar av Resbonsible Jewellery Councilin (RJC). RJC:s uppdrag är att öka öppenheten och ansvarsskyldigheten inom smycken. Dessutom är alla våra diamantleverantörer engagerade i Kimberly-processen, som syftar till att förhindra kommersiell användning av diamanter från konfliktområden.

Vi tillverkar våra diamantsmycken i certifierat återvunnet guld, som levereras till oss av K.A. Rasmussen Finland. I engagemang och andra smycken vi tillverkar återvinns det mesta av materialet. Vi köper en betydande mängd skrotguld från våra kunder som material för nya smycken.

De flesta silverföremålen gjorda av Kultakeskus består av återvunnet silver. Mängden silver vi återvinner varierar alltid något beroende av tillverkningsmängden. Det silver vi köper från nordiska råvaruleverantörer är redan återvunnet silver och mängden återvunnet silver i råvaran varierar från ett inköp till ett annat. I praktiken kan det återvunna innehållet i ett silverföremål som tillverkas på Kultakeskus vara upp till 100%.

Materialet som används för att tillverka silverprodukter hamnar aldrig som avfall, men allt överskott av silver återvinns till produktion. Vi producerar alltid våra silverprodukter från ren råvara till en helt färdig produkt inom vårt företag, med hela tillverkningsprocessen i våra händer.

sulatus

Ädelmetallråvaran är 100% återvinningsbar

Ansvar för miljön

Lokalt känner vi ansvar för vår egen driftmiljö. Vi renar vårt eget processvatten av kemikalier och metaller innan de släpps ut i avloppssystemet. Under åratal har vi också stött det lokala Vanajavesi vattencentret, som syftar till att reparera sjöarna och floderna i Häme-regionen.

Hållbara val i förpackningsmaterial

Under 2018 startade vi ett partnerskap med Sulapac , ett finskt företag som utvecklar ekologiska förpackningsmaterial. Sulapac har utvecklat ett biologiskt nedbrytbart, plastfritt FSC-certifierat träbaserat förpackningsmaterial, från vilket Kohinoor Smyckeskrin vann WorldStar Packaging Competition i 2019. Kunder kan välja den nya typen av Sulapac Smyckeskrin istället för den traditionella förpackningen.

De nya förpackningarna med Kultakeskus skedar är tillverkade helt av inhemsk kartong, helt utan lim. All förpackning tillverkad i Finland tillverkas av Starcke Oy, som är baserad i Eura

Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Tavastehus

 

info@kultakeskus.fi

växel: (03) 657 11

försäljning: (03) 657 1201

kultakeskus hopeaa logo (1)
WirkkalaLogo
Liisa vitali_logo
ff_LOGO with Scandinavian Design grey
T Flag H_WATCHES_REG
Oris_Logo_Lockup_pos_print
HUGO_LOGO_SUB_WATCHES_black_RGB
BOSS_logo
CK_logo
Festina_1902 ENG
kronaby_logo
Logot