Kultakeskus Oy

Över 100 år av mångsidiga ädelmetallprodukter från Nordens och Baltikums ledande tillverkare!

1918 beslutade den finska guldsmederföreningen att säkra leveransen av inhemska ädelmetallprodukter genom att inrätta en egen fabrik i Hämeenlinna. Detta var ursprunget till det Finska Guldsmedcentret Osakeyhtiö, som snart blev Kultakeskus Oy. Idag är vi det ledande företaget inom sektorn för ädelmetaller i Norden och Baltikum. Vårt huvudkontor är fortfarande beläget i Tavastehus.

Vårt omfattande produktsortiment inkluderar diamant-, guld- och silversmycken, bestick och ståldesignprodukter. Det är därför Kultakeskus är särskilt känt för sina Kohinoor diamantsmycken och Kultakeskus silvervarumärken.

Vid sidan av tillverkning av ädelmetallprodukter är import av märkesklockor en viktig del av vår verksamhet. Sedan importen av klockor började 1986 har vi över tre decennier av erfarenhet av branschen och arbetar med världens ledande klockmärken. Våra varumärken inkluderar schweiziska Oris, känd för sina högkvalitativa klockor, och nuvarande modemärken Tommy Hilfiger, Boss, Olivia Burton, Festina och Candino.

Förutom tillverkning för konsumentkunder, betjänar vi företags- och samhällssektorn med ett brett utbud av belönings- och företagspresenter. Kultakeskus producerar alla finländska statliga dekorationer och en betydande del av alla inofficiella dekorationer och meritmärken och kundspecifika belöningsprodukter.

År 2019 gjorde vi en betydande investering i tillväxt och internationalisering genom att förvärva hela aktiekapitalet i den svenska Sporrong-koncernen som grundades 1666. Även efter förvärvet är ledningen och administrationen av Kultakeskus Group i Finland, men våra försäljningsorganisationer under Sporrong-namnet finns i Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen.

Kultakeskus koncern

Kultakeskus är ett ledande företag inom ädelmetallindustrin i Norden och Baltikum. Förutom moderföretaget Kultakeskus Oy som verkar i Finland inkluderar koncernen svenska AB Sporrong och dess dotterbolag AS Sporrong i Norge och Sporrong Eesti OU i Estland. Ledningen och administrationen av Kultakeskus koncernen är stationerad i Finland, men försäljningsorganisationer under Sporrong-namnet finns i Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen. Dessutom inkluderar gruppen Juveel OU, som verkar i Estland och majoriteten ägs av moderbolaget.

Kultakeskus logo
Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Tavastehus

 

info@kultakeskus.fi

växel: (03) 657 11

försäljning: (03) 657 1201

kultakeskus hopeaa logo (1)
WirkkalaLogo
Liisa vitali_logo
ff_LOGO with Scandinavian Design grey
T Flag H_WATCHES_REG
Oris_Logo_Lockup_pos_print
HUGO_LOGO_SUB_WATCHES_black_RGB
BOSS_logo
CK_logo
Festina_1902 ENG
kronaby_logo
Logot