Vastuullisuus

Kultakeskuksen vastuullisuuden tärkein periaate on korkea laatu, johon panostamme kaikessa tekemisessämme. Olemme ylpeitä työstämme ja haluamme, että valmistamamme tuotteet säilyttävät arvonsa ja kestävät sukupolvelta toiselle. Kannustamme asiakkaitamme pitämään huolta jalometalliesineistään ja tarvittaessa olemaan yhteydessä Kultakeskukseen huoltoon ja korjaukseen liittyen.

Vastuullinen raaka-aineiden käyttö

Kultakeskus Oy käyttää vain luotettavia ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita materiaalintoimittajina. Jalokivien osalta raaka-ainetoimittajamme ovat Resbonsible Jewellery Councilin (RJC) jäseniä. RJC:n toiminnan tavoite on läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden lisääminen koruteollisuudessa. Lisäksi kaikki timantintoimittajamme ovat sitoutuneet noudattamaan Kimberlyn prosessia, jonka tarkoitus on estää konfliktialueilta tulevien timanttien kaupallinen käyttö.

Valmistamme timanttikorumme sertifioidusta kierrätyskullasta, jonka meille toimittaa K.A. Rasmussen Finland. Kihloissa ja muissa valmistamissamme koruissa suurin osa materiaalista on kierrätettyä. Ostamme asiakkailtamme merkittävän määrän romukultaa materiaaliksi uusiin koruihin.

Kultakeskuksen valmistamien hopeaesineiden materiaalista suurin osa on kierrätyshopeaa. Itse kierrättämämme hopean määrä vaihtelee aina hieman valmistuserästä riippuen. Myös Pohjoismaisilta raaka-ainetoimittajilta ostamamme hopea on jo valmiiksi kierrätyshopeaa ja kierrätyshopean määrä raaka-aineessa vaihtelee ostoerittäin. Käytännössä Kultakeskuksella valmistetun hopeaesineen kierrätysmateriaalipitoisuus voi olla jopa 100%.

Hopeatuotteiden valmistuksessa käytettävää materiaalia ei koskaan päädy jätteeksi, vaan kaikki ylimääräinen hopea kierrätetään takaisin tuotantoon. Valmistamme myös hopeatuotteemme aina puhtaasta raaka-aineesta kokonaan valmiiksi viimeistellyksi tuotteeksi yrityksemme sisällä, jolloin koko valmistusprosessi on käsissämme.

sulatus

Jalometalliraaka-aine on sataprosenttisesti kierrätettävää

Vastuu toimintaympäristöstä

Paikallisesti tunnemme vastuumme omasta toimintaympäristöstämme. Puhdistamme omat prosessivetemme kemikaaleista ja metalleista ennen niiden laskemista viemäriverkkoon. Olemme myös jo vuosien ajan tukeneet paikallista Vanajavesikeskusta, jonka tavoitteena on Hämeen alueen järvien ja jokien kuntoon saattaminen.

Kestäviä valintoja pakkausmateriaaleissa

Aloitimme vuonna 2018 yhteistyön suomalaisen ekologista pakkausmateriaalia kehittävän yrityksen Sulapacin kanssa. Sulapac on kehittänyt biohajoavan ja muovittoman FSC-sertifioidun puupohjaisen pakkausmateriaalin, josta valmistettu Kohinoor-korurasia voitti WorldStar-pakkauskilpailun vuonna 2019. Asiakas voi valita tämän uudenlaisen Sulapacin materiaalista valmistetun korurasian perinteisen pakkauksen sijaan.

Kultakeskuksen kummilusikoiden uudet pakkaukset ovat valmistettu kokonaan kotimaisesta kartongista täysin ilman liima-aineita. Kokonaan Suomessa valmistetut pakkaukset on valmistanut Eurassa toimiva Starcke Oy.

Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Hämeenlinna

 

info@kultakeskus.fi

vaihde: (03) 657 11

myynti: (03) 657 1201

 

TIETOSUOJA JA EVÄSTEET

Logot