Kokoomus: Paasikivi-mitali

Monesti suunnittelijalla on merkittävä rooli siinä, miten asiakkaan ydinviesti puetaan visuaaliseen muotoon ja lopulta valmiiksi esineeksi. Kultakeskuksen pääsuunnittelija Assi Arnimaa avaa kokoomukselle suunnitellun J.K. Paasikivi -mitalin tausta-ajatusta ja vahvaa symboliikkaa:

”Mitalin keskellä on kokoomuksen leijona ja lehvät. Reunalla kiertää Paasikiven toimintaa ohjannut ajatus: ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”.

Keskiosaa sitoo yhteen viisi muuriankkuria, jotka symboloivat kokoomuksen viittä kivijalkaa eli vapautta, sivistystä, mahdollisuuksien tasa-arvoa, demokratiaa ja avointa yhteiskuntaa. Muuriankkuria on entisaikojen rakentamisessa käytetty sitomaan yhteen muurin osia ja lieventämään rakenteiden jännitteitä. Siksi se sopii mainiosti kuvaamaan yhteistyötä ja yhteiskunnan eri osien yhteensovittamista.

Keskiosan leijonatunnus ja kehä ovat umpinaiset, mutta väliosa on avoin. Näin mitalin ilme on arvokas, mutta silti ilmava, eikä se ole liian painava.”

Kokoomus: Paasikivi-mitali
Kultakeskus_Moneta_1080x1080

Suomen Moneta

Suomen Moneta on Kultakeskuksen pitkäaikainen yhteistyökumppani. Yhteistyön myötä on syntynyt monia erilaisia mitaleja, koruja ja keräilytuotteita.

Kultakeskus_Piplia_sanojen siivin1

Piplia-seura: Sanojen siivin -korusarja tukee lukutaitoa

Piplia-seuralle suunnitelluissa Sanojen siivin -koruissa on siivet, jotka muodostuvat kirjan sivuista ja kansista. Siipimäinen muoto muistuttaa, miten voimme lukiessa matkata toisiin maailmoihin, joita emme muuten näkisi. Kauniilla korulla on tärkeä sanoma: lukutaidon edistäminen.

Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Hämeenlinna

 

info@kultakeskus.fi

vaihde: (03) 657 11

myynti: (03) 657 1201

 

TIETOSUOJA JA EVÄSTEET

Logot