Piplia-seura: Sanojen siivin -korusarja tukee lukutaitoa

Piplia-seuralle suunnitelluissa Sanojen siivin -koruissa on siivet, jotka muodostuvat kirjan sivuista ja kansista. Siipimäinen muoto muistuttaa, miten voimme lukiessa matkata toisiin maailmoihin, joita emme muuten näkisi. Kauniilla korulla on tärkeä sanoma: lukutaidon edistäminen.

Lukutaito on olennainen osa köyhyyden ja epätasa-arvon vastaista työtä ja sillä on suuri merkitys sekä yksilölle ja yhteiskunnalle. Lukutaito parantaa ihmisten toimeentuloa ja hyvinvointia. Pipliaseura tekee tärkeää työtä lukutaidon hyväksi kotimaassa ja maailmalla. Sanojen siivin -korusarjan on suunnitellut Assi Arnimaa Piplia-seuran varainkeruutuotteeksi. Arnimaa kertoo korun muotoilusta seuraavasti:

”Korusarjan kaikissa versioissa keskeinen elementti on kirjan sivujen muodostama siipi, mutta isommassa voi hahmottaa myös ristin muodon kirjojen selkien muodostamana. Jokainen tulkitsee korua omalla tavallaan, ja se on hyvä. Korujen muoto on pelkistetty, joten ne toimivat myös ilman lukutaitoaiheista viitekehystä, kauniina esineenä.”

Piplia-seura: Sanojen siivin -korut
Kultakeskus_Moneta_1080x1080

Suomen Moneta

Suomen Moneta on Kultakeskuksen pitkäaikainen yhteistyökumppani. Yhteistyön myötä on syntynyt monia erilaisia mitaleja, koruja ja keräilytuotteita.

Kultakeskus_Helsingin yliopisto_1080x1080

Helsingin yliopisto: Liekki-riipus

Helsingin yliopiston rehtorin lahjavalikoimaan tarvittiin uusi riipus, jonka rehtori voi antaa yliopiston kunniatohtoreille, muille arvovieraille ja pitkään yliopiston palveluksessa olleelle henkilölle 60-vuotis- tai eläkkeellelähtölahjana.

Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Hämeenlinna

 

info@kultakeskus.fi

vaihde: (03) 657 11

myynti: (03) 657 1201

 

TIETOSUOJA JA EVÄSTEET

Logot