Helsingin yliopisto: Liekki-riipus

Helsingin yliopiston rehtorin lahjavalikoimaan tarvittiin uusi riipus, jonka rehtori voi antaa yliopiston kunniatohtoreille, muille arvovieraille ja pitkään yliopiston palveluksessa olleelle henkilölle 60-vuotis- tai eläkkeellelähtölahjana.

”Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta oli ollut yhteydessä Kultakeskukseen matematiikan alan kultaisen Acabus-palkintoesineen valmistamisesta ja sitä kautta olimme kuulleet hyvää palautetta Kultakeskuksesta. Olin myös itse nähnyt kuvia Assi Arnimaan Hyvinkäälle suunnittelemasta hopeariipuksesta. Tässä vaiheessa emme tienneet, että uudesta korusta tulisi myös symboli Helsingin yliopiston ensimmäiselle naisrehtorille Sari Lindblomille.

Korua suunniteltaessa meillä ei ollut mielessä tiettyä elementtiä, mutta riipuksen teeman oli oltava yhteydessä Helsingin yliopistoon. Ehdotimme, että riipuksen on edustettava yliopiston arvoja: totuutta, sivistystä, vapautta ja yhteisöllisyyttä. Riipusta oli voitava käyttää arkitilanteissa hopeisen ketjun kanssa, mutta myös juhlavissa tilaisuuksissa, kuten tohtoripromootiossa, mustan samettinauhan kanssa.

Ensimmäinen idea korun aiheeksi tuli nopeasti, kun Arnimaa ehdotti Prometheuksen tulta, joka on jo valmiiksi korumainen elementti. Tulen liekit on kuvattu yliopiston logossa ja korun symboliikka puhutteli yliopiston johtoa. Yliopiston rehtori ja vararehtori käyttävät riipusta päivittäin. Lisäksi koru päätyi myös Helsingin yliopiston päärakennukseen sijoitettavaan aikakapseliin, joka avataan vuonna 2082.

Oli ilo tehdä yhteistyötä Kultakeskuksen kanssa. Kultakeskus piti lupauksensa sekä toimi erittäin ripeästi suunnitelman ja tuotannon kanssa.”

Maija Roitto, rehtorin assistentti, Helsingin Yliopisto

Helsingin yliopiston Liekki-riipus
Picture taken with Alo Photo Scan - www.alo.zone

Kokoomus: Paasikivi-mitali

Monesti suunnittelijalla on merkittävä rooli siinä, miten asiakkaan ydinviesti puetaan visuaaliseen muotoon ja lopulta valmiiksi esineeksi. Kultakeskuksen pääsuunnittelija Assi Arnimaa avaa kokoomukselle suunnitellun J.K. Paasikivi -mitalin tausta-ajatusta ja vahvaa symboliikkaa:

”Mitalin keskellä on kokoomuksen leijona ja lehvät. Reunalla kiertää Paasikiven toimintaa ohjannut ajatus: ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”.

Kultakeskus_SAMK_1080x1080

Satakunnan ammattikorkeakoulu: Rehtorin käädyt

Satakunnan ammattikorkeakoulun toiminnan käynnistymisestä tuli vuonna 2022 kuluneeksi 20 vuotta. Satakunnan kauppakamari halusi antaa huomionosoituksen ammattikorkeakoululle juhlavuotena. Syntyi modernit rehtorin käädyt.

Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Hämeenlinna

 

info@kultakeskus.fi

vaihde: (03) 657 11

myynti: (03) 657 1201

 

TIETOSUOJA JA EVÄSTEET

Logot