Lastentuotteet

Kultakeskuksen tunnetuin lastentuote on hopeinen kummilusikka, jota on valmistettu jo useiden vuosikymmenten ajan. Rakastettujen kummilusikoiden lisäksi valikoimaamme kuuluu kaste- ja nimiäislahjaksi sopivia kynttilänjalkoja, valokuvakehyksiä ja muita lahjaesineitä.

Kummilusikka eli hopeinen lastenlusikka on ollut tuotannossa todella pitkään – jo 1930-luvun loppupuolelta lähtien. Vaikka rinnalle on tullut uusia lahjoja, kummilusikka on säilyttänyt asemansa kastetilaisuuksien ja nimiäisten suosikkilahjana. Kotimainen lastenlusikka on turvallinen lahja ja pysyvä muisto pienokaiselle.

Kummilusikka mielletään selkeästi lahjaesineeksi, vaikka lusikan alkuperäinen tarkoitus liittyi hopean käytännön hyötyihin. Perinteen mukaan hopeaesine suojaa käyttäjäänsä taudeilta ja sairauksilta. Uskomuksella on perusteensa, sillä hopean antibakteeriset ominaisuudet tunnetaan myös nykypäivänä. Hopea on lapselle turvallinen materiaali ja lusikat ovat muodoltaan sellaisia, johon lapsen on helppo tarttua.

Kultakeskuksen valikoimaan kuuluu edelleen yli 30 erilaista hopeista lastenlusikkaa ja vuosien saatossa malleja on ollut tätäkin enemmän.  Suosituimpien mallien aiheita ovat olleet kello, koira, kissa ja enkeli. Moni muistaa myös klassikkomallit vuosien takaa kuten Onkipoika, Punahilkka, Tattityttö. Kysyntää on ollut myös Formula-, Traktori-, Ponityttö- ja Jalkapallo-lusikoilla.

Klassikkomallien rinnalle on haluttu myös uusia lastenlusikoita. Kultakeskuksen pääsuunnittelija Assi Arnimaa on suunnitellut 2010-luvulla suositut Pohjantähden poluilla ja Sukupuu -lastenlusikat. Arnimaan mukaan kaste- tai nimiäislahjaan liittyy paljon tunnetta, muistoja ja perinteitä. Koristeellisuus ei ole nykypäivänä enää itseisarvo, mutta Arnimaa on halunnut sisällyttää lusikan kuviointiin sellaisia arvoja ja symboliikkaa, jotka koetaan merkityksellisenä.

Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Hämeenlinna

 

info@kultakeskus.fi

vaihde: (03) 657 11

myynti: (03) 657 1201

 

TIETOSUOJA JA EVÄSTEET

Logot