Jalometallituotteiden puhdistus ja hoito

Hagerty on vuonna 1895 perustettu yritys, jonka erikoisosaamista ovat jalometallituotteille tarkoitetut puhdistus- ja hoitoaineet. Valikoimaan kuuluu omat tuotteensa hopealle ja jalokiville, mutta myös teräs-, kupari- ja pronssiesineille. Hagerty-tuotteita myyvät kaikki hyvin varustetut kultasepänliikkeet.

Kultakeskus Oy on ollut Hagerty-tuotteiden virallinen maahantuoja jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

logo_hagerty_2015_fond-blanc1

Pidä huolta aarteistasi!

Timanttikorut, kuten esimerkiksi vihkisormukset ovat usein suunniteltu kestämään päivittäisessä käytössä. Kulta kuitenkin kuluu käytössä, joten säännöllinen tarkistus ja huoltaminen ovat paras tapa varmistaa korun kestävyys. Korua käytettäessä iholta tarttuu siihen likaa ja rasvaa, mikä kannattaa säännöllisesti puhdistaa pois. Timantti- ja kultakorut voi puhdistaa esimerkiksi pehmeää hammasharjaa käyttäen vedellä, johon on lisätty tavallista tiskiainetta. Emme kuitenkaan suosittele tällaista pesua koruille, joissa on liimattuja osia.

Puhdistukseen voi käyttää myös erityisesti timantti- ja kultakoruille suunniteltuja puhdistusaineita. Erityisen kätevä apukeino puhdistukseen on Hagerty Jewel Clean -puhdistusaine. Korut upotetaan puhdistusaineliuokseen pienellä korilla. Uppopuhdistus palauttaa korun kiillon ja puhdistaa tehokkaasti myös kaikki pienet yksityiskohdat. Puhdistuksen voi tehdä viikoittain tai niin usein, kun kokee tarpeelliseksi. Muista huuhdella korut runsaalla vedellä ja kuivata huolellisesti.

Puhdistuksen yhteydessä on hyvä myös tutkia korua: Pääseekö jokin kivi tai osa liikkumaan? Onko koruun tarttunut likaa tai kuituja, jotka eivät irtoa? Tällaisissa tilanteissa olisi hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Yleissääntönä pidetään, että timanttikoru olisi hyvä tarkistuttaa ammattilaisella parin-kolmen vuoden välein. Kulta on pehmeä jalometalli, joka kuluu käytössä, ja siksi timanttien istutuksia on tarpeen välillä vahvistaa. Jos valkokultakoru on pinnoitettu rodinoimalla, voidaan pinnoitus uusia, jolloin koko korun ilme kirkastuu.

PidÑhuoltaaarteistasi

Hohtavaa hopeaa

Aidon hopeaesineen tunnistaa siitä, että ajan mittaan se tummuu jonkin verran. Sama koskee sekä koruja että pöytähopeita. Pöytähopeille paras hoito tummumista vastaan on niiden käyttö! Hopeaesineiden ja -aterimien käyttöä ei siis kannata turhaan arkailla, koska hopea on turvallinen metalli, jonka voi pestä käsin tai koneessa.

Tummuneet hopeaesineet ja -aterimet saa vaivattomasti kiiltäviksi oikeilla aineilla. Hagertyn Silver Care, Silver Foam ja Silver Bath ovat tehokkaita ja nopeatehoisia puhdistusaineita kaikille kodin hopeaesineille. Kiillotus helppokäyttöisillä Hagerty Silver Duster -liinalla tai Silver Gloves -käsineillä takaavat upean kiillon ja estävät hopean tummentumista. Kaikki Hagertyn hopeanpuhdistustuotteet soveltuvat sekä hopeoiduille pinnoille että täyshopeaesineille. Aloita tummumien poisto huuhtomalla irtolika juoksevalla vedellä. Käsittele sen jälkeen hopean puhdistusaineella, huuhtele hyvin ja kuivaa huolellisesti.

Hopeakoruista voi puhdistaa lian ja rasvan samalla tavalla kuin kultakoruista: Laimealla pesuaineliuoksella hellävaraisesti puhdistamalla. Sekä hopeisten että hopeoitujen korujen puhdistuksessa voi käyttää myös Hagerty Silver Clean -puhdistusainetta, jolla tummumat ja lika irtoavat helposti ja tehokkaasti. Erityisen kätevää koruille, joissa on pieniä yksityiskohtia ja koristeluita! Laadukas hopeanpuhdistusaine tekee pinnasta kirkkaan ja kiiltävän, lähes uudenveroisen!

Lisää vinkkejä korujen ja jalometalliesineiden puhdistukseen löydät Hagertyn Instagramista ja YouTubesta.

Kultakeskus logo
KULTAKESKUS OY

PL 26

Paroistentie 2

13101 Hämeenlinna

 

info@kultakeskus.fi

vaihde: (03) 657 11

myynti: (03) 657 1201

 

TIETOSUOJA JA EVÄSTEET

Logot